In viata mai sunt si perioade cand nu esti chiar in cea mai buna forma si starea de spirit nu te ajuta deloc. Sunt momente in care esti cu moralul la pamant si simti nevoia sa iesi din rutina, sa zambesti si sa te relaxezi.

In loc sa privesti la televizor sau sa asculti muzica ore bune te poti refugia intr-o carte in care umorul si scriitura excelenta se impletesc pentru a-ti dezvalui cea mai interesanta modalitate de a rade si zambi ca in zilele tale bune. Iata cinci propuneri de carti in care umorul si actiunea interesanta sunt perfect combinate in asa fel incat sa te simti mai bine si sa uiti pe moment de orice griji.

Jurnalul lui Bridget Jones/Bridget Jones’s Diary, Helen Fielding. Helen Fielding a reusit sa aduca in atentia publicului sau un personaj superb creionat, Bridget Jones, care se destainuie cu fiecare pagina pe care o parcurgi si vorbeste despre dating, prietenie, munca si familie.

E un jurnal din care vei afla multe si vei rade cu pofta, afli despre starile prin care trece Bridget Jones dupa ce bea cam prea mult vin bun sau cand vrea sa pastreze lucrurile „cool” cu enigmaticul Daniel Cleaver lasand un mesaj „seducator” la robotul telefonic pe care incearca mai apoi sa il stearga cu disperare.

E o carte usor de citit, relaxanta, vei zambi si vei rade si te vei regasi de multe ori in povestea tesuta intre filele cartii lui Helen Fielding. Cartea are si ecranizare, deci dupa ce o citesti pot sa urmaresti si filmul, o comedie spumoasa pe care nu ar trebui sa o ratezi.

Confessions of a Forty-Something F##k Up, Alexandra Potter. O alta carte pentru momentele cand ai mare nevoie de ceva care sa iti ridice moralul, Confessions of a Forty-Something F##k Up, in varianta sa originala, este un volum care nu te poate lasa indiferent. Actiunea e simpla si oarecum predictibila. Viata nu a fost chiar asa de roz pentru Nell.

In vreme ce toti prietenii sai par sa traiasca intr-o lume aproape perfecta care poate sa fie pusa oricand pe Instagram, el, Nell se simte singur si dincolo de aceasta realitate poate prea roz pentru el. Apoi incepe un podcast clandestin si stabileste o prietenie neobisnuita cu o vaduva de peste 80 de ani, Cricket, si lucrurile nu mai sunt asa de rele. Mult ras, cateva lacrimi si un reminder ca toti vom trece prin asa ceva la un moment dat.

Mama pentru cina/ Mother for Dinner, Shalom Auslander. Unii vor crede ca intr-o carte despre o familie de canibali nu e nimic de ras. Insa Shalom Auslander ne dovedeste contrariul. E o comedie spumoasa intre paginile cartii, Seventh Seltezer incearca sa duca la indeplinire dorinta mamei sale aflate pe moarte. Numai ca dorinta mamei sale e cam stranie, ea ii cere sa o… manance, spre socul total al lui Seventh. Seltezerii sunt americani-canibali, un grup etnic in plina ascensiune odata. Insa a-i strange pe toti cei 11 frati laolalta pentru un festin pe cinste nu va fi usor deloc, si singura persoana care stie cum se desfasoara un ritual antic este unchiul Ishmael, un om de incredere.

Aventurile lui Arsène Lupin, Hotul-Gentleman, Maurice Leblanc. Cartea se afla la baza seriei Netflix Lupin. In volum e vorba despre un Robin Hood francez care trece peste politie si ofera ajutor celor care au mai mare nevoie de el. Publicat pentru prima data in 1907, volumul cuprinde povesti despre evadari imposibile, despre jafuri indraznete, despre deghizari uluitoare. Si Lupin chiar are si o intalnire si mai neasteptata cu celebrul Sherlock Holmes de-a lungul drumului… Vei rade, vei urmari actiunea cu sufletul la gura si te vei distra citind cartea relaxat, intr-o seara in care nu ai chiar cea mai buna stare de spirit.

Trei barbati intr-o barca, Jerome K. Jerome. E o poveste clasica care te va face sa zambesti si sa razi cu siguranta. E cel mai indragit si interesant roman comic. Tinerii eroi J., George si Harris, alaturi de Montmorency, un fox terrier irascibil merg intr-o vacanta cu barca de-a lungul Tamisei. Aceasta vacanta este gandita pentru a scapa de zilele de munca si pentru a imbunatati sanatatea participantilor, insa ii asteapta numeroase escapade pentru care nu prea sunt pregatiti. Povestitorul J. si naratiunea sa ofera cartii nu doar o prospetime draguta, dar si o multime de momente hilare relatate foarte frumos, toate stranse intr-o comedie excelenta pentru orice perioada cand vrei sa mai uiti de realitatea complicata in care traiesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *