Popularitatea laptopurilor de gaming a crescut in ultimii ani. Daca inainte erau cumparate doar de catre cei care voiau sa se joace, astazi le vedem si la job sau acasa, folosite si pentru sarcinile de zi cu zi de la munca. Dar cand vine vorba doar de gaming care ar fi alegerea potrivita in 2024?

Diferenta fata de un laptop normal este data de componentele mai puternice de la interiorul sau, placi grafice mai puternice, mai bune, memorie mai multa, viteze mai mari, procesoare mai puternice si stocare mai multa. Ideea din spatele unui laptop de gaming este simpla: e un PC de gaming portabil, cu tot ce iti trebuie ca sa te bucuri mereu de cele mai bune experiente in cadrul sesiunilor de gaming.

Pe de alta parte, consolele de gaming sunt dedicate doar jocurilor. Te folosesti de controllere ca sa poti interactiona cu fiecare joc in parte si sa te joci, consola e conectata la TV sau la un monitor via portul HDMI, experienta este excelenta si calitatea imaginii si a graficii poate fi mult mai buna ca pe un laptop sau pe PC.

Care e cea mai buna varianta pentru gaming? Depinde de ce isi doreste fiecare de la dispozitivele pentru gaming. Pentru a lua o decizie corecta ar trebui sa te gandesti la urmatoarele criterii importante:

Pretul-e mai ieftin sa cumperi o consola decat un laptop de gaming. Cu 500 de dolari ai cumparat o consola de gaming buna, insa pentru un laptop e nevoie de cel putin 700 de dolari si poti da pe el si 1500 dolari.

Portabilitate-aici castiga lupta laptopurile de gaming pentru ca la console ai nevoie mereu de monitor, de un TV. Plus ca o consola de gaming este destul de voluminoasa si greu de luat chiar oriunde, spre deosebire de laptop pe care l-ai pus in rucsac si ai plecat, nu ai nevoie de periferice, de cabluri.

Versatilitate-laptopurile de gaming sunt mult mai versatile, poti sa faci orice cu ele, te poti si juca, fara sa ai nevoie de alte dispozitive, poti adauga orice fel de periferice doresti via porturile USB sau chiar HDMI. Consolele de gaming moderne ofera si ele posibilitatea de a face si altceva decat gaming, web browsing, YouTube, Netflix, Spotify, insa cu niste limitari.

Calitatea graficii-laptopurile de gaming au placa grafica dedicata pentru jocurile heavy, jocurile rulate de pe laptopuri de gaming vor avea performante mai bune si o fluiditate mai mare. E adevarat ca si consolele moderne au adus imbunatatiri la grafica, dar nu se compara cu ce poti obtine pe un laptop.

Disponibilitatea jocurilor-pe console ai putine jocuri disponibile, pentru laptopuri gasesti mereu jocuri tari pe care sa le joci. Daca pe console ai cateva mii de jocuri si titluri disponibile, pentru laptopuri poti cauta intre cele peste 40.000 de titluri de jocuri noi si vechi. Unele jocuri sunt exclusiv pentru console, deci nu le poti juca pe laptop, asa ca tot laptopurile sunt alegerile cele mai bune.

Compatibilitatea jocurilor-pe un laptop de gaming de generatie noua poti juca ce jocuri vrei, noi si vechi. Pe console nu poti juca decat acele jocuri facute pentru modelul respectiv de consola.

Caracteristica Multiplayer-pe laptopuri de gaming te poti juca cu prietenii cum vrei si cand vrei, nu ai nevoie de plati facute ca sa ai acces la modul multiplayer. Nu acelasi lucru se intampla si pe console, acolo unde trebuie sa platesti ca sa deblochezi si modul multiplayer.

Setarea si configurarea jocurilor-incepatorii aleg mereu consolele pentru ca e usor sa setezi si sa configurezi totul in cativa pasi simpli. Faci actualizarile si cam atat, fara setari complicate si denumiri pe care nu le intelegi. Daca ne referim la laptopurile de gaming, setarea si configurarea pentru jocuri si experiente excelente in sesiunile de gaming sunt complicate.

E nevoie de ceva cunostinte despre drivere, despre placa grafica, trebuie sa intelegi ce e cu toate optiunile din panoul de control asociat placii grafice. Ai de actualizat si drivere periodic ca sa mearga totul foarte bine in jocuri, trebuie sa indeplinesti cerinte minime de sistem ca sa ai siguranta ca ruleaza jocurile favorite. Cu o consola de gaming eviti toata bataia de cap cu setarile avansate si compatibilitatea prea greu de bifat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *